Care sunt noile facilități pentru beneficiarii programului „Prima Casă” anunțate de premierul Dorin Recean

  • 28 Mai 14:58
Care sunt noile facilități pentru beneficiarii programului „Prima Casă” anunțate de premierul Dorin Recean

Guvernul anunță facilități în cadrul programului „Prima Casă”, pentru cetățenii care doresc să-și achiziționeze un imobil prin acest proiect. Premierul Dorin Recean a anunțat astăzi câteva noutăți - în ceea ce privește lista beneficiarilor, suma limită a creditului, cota de garantare a creditului din partea statului, termenul de rambursare a creditului, precum și măsurile de accesare a programului, transmite Radio Chișinău.

„Plafonul de creditare a crescut de la un milion de lei la două milioane 500 de mii de lei. Durata de achitare a creditului va crește de la 25 la 30 de ani, iar cota de garantare din partea statului se va ridica de la 50 la 65% pentru locuințele procurate în municipiul Chișinău și la 70% pentru locuințele în afara capitalei. Lista beneficiarilor se va extinde pentru profesiile libere, printre care avocații, executorii judecătorești, taximetriștii, artiștii, care vor putea demonstra veniturile. Beneficiarii programului „Prima Casă” vor putea fi beneficiari și ai progarmului „Prima Casă Plus”, a spus premierul Dorin Recean.

Rata dobânzii va fi sub rata dobânzilor comerciale și va constitui 7,63%.

„Pentru cei care sunt deja beneficiarii programului „Prima Casă”, „Prima Casă Plus” dă posibilitate beneficiarului să se recrediteze sau să-și schimbe creditul, adică să treacă de la o bancă la alta, inclusiv să-și schimbe condițiile de creditare. La fel, cei care ua locuințe nu mai mari de 50 de metri pătrați pot aplica pentru o locuință mai mare și, corespunzător, să-și cumpere o locuință din prima casă plus.

Această inițiativă țintește să creăm condiții cât mai bune de viață pentru cetățeni la noi acasă. Programul „Prima Casă Plus” este o investiție în viitorul tinerilor și familiilor din Rep. Moldova”, a declarat Dorin Recean.

Programul „Prima Casă Plus” va putea fi accesat din iulie 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:1,54 m/s
Mon
27
Tue
28
Wed
30
Thu
31
Fri
31
Arhivă Radio Chișinău