Care sunt cele mai bune țări pentru dezvoltarea businessului în 2020

  • 23 Iunie 2020 18:31
Care sunt cele mai bune țări pentru dezvoltarea businessului în 2020

În timp ce puterile globale se întrec într-o cursă a dominației economice, țările mici pot reprezenta locații mult mai prielnice mediului de business.

Potrivit unui raport citat de CNBC și zf.ro, Statele Unite și China au avut rezultate slabe în Clasamentul Global pentru 2020 al Institutului pentru Dezvoltare Managerială din Lausanne, Elveția (IMD), pe măsură ce tensiunile comerciale dintre primele două economii ale lumii au făcut loc pentru națiuni mai mici.

Singapore și-a menținut prima poziție pentru al doilea an consecutiv, în timp ce Danemarca a urcat șase locuri pentru a ocupa a doua poziție. Țările au fost urmate de Elveția (locul 3), Olanda (locul 4) și Hong Kong (locul 5), care anul trecut reușea să atingă podiumul.

Între timp, Statele Unite (locul 10) și China (locul 20) au scăzut șapte și, respectiv, șase locuri.

Top 10 cele mai competitive medii de business în 2020:

  1. Singapore
  2. Danemarca
  3. Elveția
  4. Țările de Jos
  5. Hong Kong
  6. Suedia
  7. Norvegia
  8. Canada
  9. Emiratele Arabe Unite
  10. Statele Unite ale Americii

Din cele 63 de țări incluse în top, România s-a clasat pe locul 51, peste Brazilia, Africa de Sud și Argentina, dar sub Bulgaria, Ungaria și Rusia.

Raportul anual clasează țările în funcție de cinci indicatori: performanța economică, eficiența guvernului, eficiența business-urilor și infrastructura. Chiar dacă studiul a fost realizat înainte de pandemia de coronavirus, IMD spune că succesul primelor cinci clasate în controlarea numărului de infecții subliniază eficiența măsurilor lansate de guvern și transparență în ceea ce privește elaborarea politicilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău