Care sunt cele 5 vitamine care îmbunătățesc memoria, starea de spirit și sănătatea mintală

  • 23 Mai 19:45
Care sunt cele 5 vitamine care îmbunătățesc memoria, starea de spirit și sănătatea mintală

Te preocupă sănătatea creierului? Dacă simți că provocările de la locul de muncă te epuizează și vrei să îmbunătățești concentrarea, energia și vitalitatea, este important să asiguri corpului vitaminele și mineralele esențiale. Doar așa, performanța ta fizică și mintală pot atinge cel mai înalt nivel, iar tu vei fi în cea mai bună formă și îți vei folosi potențialul maxim, scrie News.ro.

Iată care sunt vitaminele care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică, potrivit sursei:

1. Complexul de vitamine B

Cunoscut adesea pentru combaterea efectelor stresului, complexul de vitamine B este esențial pentru sănătatea creierului pe parcursul vieții, și nu numai. Alcătuit din 8 vitamine, complexul B creează neurotransmițători responsabili de menținerea unei bune dispoziții. Pe lângă faptul că sunt esențiale pentru extragerea energiei din alimente, toate vitaminele B ajută la atenuarea simptomelor asociate stresului, depresiei sau declinului mental. Prin urmare, consumă frecvent carne, pește, ouă, spanac, broccoli, lapte, sfeclă și morcovi și reglează metabolismul neurotransmițătorilor.

2. Vitamina C

Știm cu toții că vitamina C este una dintre vitaminele cu cea mai mare popularitate, mai ales în rândul celor mici. Pe lângă faptul că este considerată un aliat de nădejde pentru întărirea sistemului imunitar, vitamina C acționează ca un antioxidant, ajută la funcționarea optimă a vaselor de sânge și are un rol esențial pentru concentrare și memorie. Dacă nu consumi frecvent ardei, broccoli, căpșuni sau kiwi, poți oferi organismului cantitatea adecvată de vitamina C prin administrarea de suplimente alimentare. 

3. Vitamina D

Când vorbim de vitamina D, vorbim adesea de sănătatea oaselor, însă, această vitamină este responsabilă și de menținerea sănătății mintale. Deficitul de vitamina D este asociat cu tulburările emoționale și, din păcate, reprezintă o problemă de sănătate la nivel mondial, întrucât există milioane de oameni cu carență de vitamina D. Dacă organismul tău este privat de expunerea la soare, este extrem de important să tratezi deficitul de vitamina D prin administrarea de preparate medicamentoase, recomandate de medic. O dietă alimentară adecvată, care asigură un nivel corect de vitamina D reduce riscul de depresie și alte boli mintale.  

4. Magneziu

Te confrunți frecvent cu stări de stres și anxietate? Deficitul de magneziu este frecvent asociat cu scăderea adrenalinei și a cortizolului. Consumă des spanac, semințe de dovleac, varză și migdale și vei îmbunătăți producția de energie, coagularea sângelui și metabolismul nutrienților.

5. Omega-3 DHA

Dacă nu știai, acidul docosahexaenoic reprezintă aproximativ 25% din grăsimea creierului. Pentru a îmbunătăți comunicarea între celulele creierului, trebuie să consumi o cantitate adecvată de grăsimi. Cele mai bune grăsimi le găsești în somon, sardine, ton, nuci și semințe de in.

Vitaminele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Investește mereu în sănătatea ta și combină nutrienții esențiali care să-ți asigure constant un echilibru fizic, mintal și emoțional.   

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
27,24
Nori împrăștiați
Umiditate:57 %
Vint:5,66 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
21
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău