Care politicieni sunt considerați inamicii presei de către CJI

  • 11 Mai 2016 11:23
Care politicieni sunt considerați inamicii presei de către CJI

Politicienii care au făcut declarații ce subminează libertatea mass-media și cei care au avut inițiative de îngrădire a accesului la informație se numără printre inamicii presei.

Un panou cu fotografiile acestora, între care se numără Mihai Ghimpu, Vlad Filat, Vlad Plahotniuc, Ilan Șor, Renato Usatîi, Vladimir Voronin, a fost afișat astăzi în fața Parlamentului, la inițiativa Centrului pentru Jurnalism Independent.
 
Cele mai grave abateri asupra jurnaliștilor semnalate anul acesta sunt îngrădirea accesului liber la ședințele publice ale Parlamentului, mai multe tentative de modificare a legislației, precum Legea Big Brother ce comportă potențiale riscuri de cenzură pe internet, precum și modificarea Codului Audiovizualului. De asemenea o problemă este concentrarea posturilor TV și radio în mâinile politicienilor și ingerința lor în politica editorială, dar și o serie de declarații scandaloase la adresa presei, a declarat directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadine Gogu.
 
Nu poți să declari că pledezi pentru integrarea europeană, că ai valori europene și în același timp să spui că presa din Republica Moldova e prea liberă să critice și ar trebui unele media să fie închise. Noi sperăm să-i responsabilizăm pe politicieni și anul viitor, când vom veni cu nou panou ”Inamicii presei” dimensiunile să fie mai mici decât în acest an”, a declarat Nadine Gogu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău