Care este averea celui mai bogat om de pe planetă

  • 08 Ianuarie 2021 19:24
Care este averea celui mai bogat om de pe planetă

Fondatorul constructorului american de automobile electrice Tesla, Elon Musk a devenit joi cel mai bogat de pe planetă, după ce l-a depășit pe fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, transmite Bloomberg.

După creșterea de 4,8% înregistrată joi de acțiunile Tesla, averea lui Elon Musk a ajuns la 188,5 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde mai mult decât cea a lui Jeff Bezos, care deținea titlul de cel mai bogat om din lume începând din luna octombrie 2017.

Titlul de cel mai bogat om din lume vine după 12 luni de creștere extroardinară pentru Musk.

Pe parcursul ultimului an averea sa a crescut cu peste 150 de miliarde de dolari, în ceea ce a fost probabil cea mai rapidă creare de avere din istorie.

Această creștere a fost alimentată de un avans fără precedent al acțiunile constructorului auto Tesla, care au crescut cu 743% anul trecut, pe fondul unor profituri solide, al includerii în indicele bursier S&P 500 și aprecierii investitorilor, conform Agerpres.


În vârstă de 49 de ani, Elon Musk a profitat de creșterea spectaculoasă a acțiunilor Tesla în mai multe feluri.

Pe lângă participația sa de 20% din acțiunile Tesla, Elon Musk deține și opțiuni cu acțiuni la compania pe care a fondat-o.

În pofida averii sale astronomice, Musk spune că nu este interesat în posesiunile materiale, iar singurul scop al averii sale este să accelereze evoluția umanității spre o civilizație capabilă de călătorii interstelare.

Sursa:RRA

     
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău