Care controale asupra activității de întreprinzător vor fi efectuate chiar și pe durata stării de urgență

  • 02 Aprilie 2021 18:09
Care controale asupra activității de întreprinzător vor fi efectuate chiar și pe durata stării de urgență

Comisia pentru Situații Excepționale a decis să instituie moratoriu, până în data de 30 mai 2021, asupra controalelor de stat planificate, efectuate la fața locului, de către organele abilitate cu funcții de control, în temeiul Legii privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător. Decizia a fost luată la reuniunea din 1 aprilie, informează Bizlaw.md.

Totuși, potrivit sursei citate, moratoriul nu se aplică asupra controalelor efectuate de către:

  • Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor;
  • Agenția Națională pentru Sănătate Publică;
  • Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în domeniul supravegherii energetice de stat;
  • Inspectoratul pentru Protecția Mediului - în privința fondului forestier, spațiilor verzi, ariilor naturale protejate de stat, fondului geologic și acvatic.

Totodată, Comisia a decis că în cazul în care o unitate economică, indiferent de tipul de proprietate și formă de organizare juridică, încalcă regulamentele sanitare, măsurile de sănătate publică instituite prin deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale și/sau hotărârile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, iar continuarea activității sale pune în pericol sănătatea publică, conducătorul subdiviziunii teritoriale a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică suspendă activitatea acesteia sau, după caz, a uneia dintre subdiviziunile acesteia, pentru perioada stării de urgență.

Amintim că, pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost instituită stare de urgență cu o durată de 60 de zile, începând cu data de 1 aprilie.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău