Care au fost cele mai mari opt festivaluri muzicale din lume în 2023. Industria muzicii live revine la nivelurile de dinainte de pandemie

  • 28 Aprilie 18:00
Care au fost cele mai mari opt festivaluri muzicale din lume în 2023. Industria muzicii live revine la nivelurile de dinainte de pandemie

Apariția serviciilor de streaming, precum Spotify și Apple Music, a fost văzută ca o mană cerească pentru o industrie care se lupta cu descărcările ilegale și cu adaptarea soluțiilor media digitale de succes, scrie Statista. Cu toate acestea, muzica live rămâne o sursă importantă de venit pentru artiștii care nu au urcat pe valul streaming-ului și care se bazează, încă, pe festivaluri și turnee.

G4Media vă prezintă, în cadrul proiectului ENTR, cele mai de succes opt festivaluri din lume în 2023, din punct de vedere al veniturilor brute:

1. Outside Lands Music & Arts Festival, din Statele Unite, cu 40.1 milioane de dolari

2. Hard Summer Music Festival, din SUA, cu 29.9 milioane de dolari

3. Phish:Riviera Maya, din Mexic, cu 22.1 milioane de dolari

4. Tecate Pa’l Norte, din Mexic, cu 20.7 milioane de dolari

5. Corona Capital Festival, din Mexic, cu 20.5 milioane de dolari

6. Hurricane Festival, din Germania, cu 20.1 milioane de dolari

7. Lollapalooza Brazil, din Brazilia, cu 19.7 milioane de dolari

8. CMA Music Festival, din SUA, cu 19.3 milioane de dolari

Turneele și vânzarea de produse rămân sursele principale de venit pentru mulți artiști. Potrivit celei mai recente ediții a PwC’s Global Entertainment and Media Outlook, veniturile globale din concerte live aproape că au revenit la nivelurile de dinainte de pandemie în 2022, depășind 20 miliarde de dolari și estimându-se că vor crește la 25 de miliarde de dolari până în 2027.

Datele oferite de Pollstar sugerează că numai turneele de anul trecut ale lui Taylor Swift, Beyoncé și Bruce Springsteen au fost responsabile pentru zece procente din aceste venituri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău