Care ar putea fi sursa inițială a coronavirusului recent descoperit, care a declanșat boala respiratorie mortală, potrivit oamenilor de știință

  • 23 Ianuarie 2020 15:14
Care ar putea fi sursa inițială a coronavirusului recent descoperit, care a declanșat boala respiratorie mortală, potrivit oamenilor de știință

Două specii de șerpi din China ar putea fi sursa inițială a coronavirusului recent descoperit, care a declanșat boala respiratorie mortală, răspândită deja în mai multe state, potrivit CNN, citat de Mediafax.

Folosind probe de virus izolate de la pacienți, oamenii de știință din China au determinat codul genetic al virusului și au folosit microscopul pentru a-l fotografia, notează sursa citată. Patogenul responsabil de boala care a făcut deja victime însemnate este un nou tip de coronavirus. Acesta face parte din aceeași familie de viruși ca binecunoscutul sindrom respirator acut sever (SARS-CoV) și ca sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), care au ucis sute de oameni în ultimii 17 ani. Organizația Mondială a Sănătății a numit noul coronavirus 2019-nCoV.
 
Cercetătorii au utilizat o analiză a codurilor proteice ale noului coronavirus, pe care au comparat-o cu diferite gazde animale, precum păsări, șerpi, marmote, arici, lilieci și oameni. În mod surprinzător, au descoperit că acestea se aseamănă foarte mult cu codurile identificate la șerpi. Bungarus multicinctus, cunoscut și sub numele de krait din Taiwan sau krait chinezesc, este un șarpe extrem de veninos, care trăiește în centrul și sudul Chinei și în Asia de Sud-Est. Alături de cobra chinezească, aceste două specii ar putea fi cauza inițială a bolii care a cuprins China și a depășit deja granițele țării.
 
Boala a fost semnalată pentru prima dată la sfârșitul lunii decembrie 2019 în Wuhan, un oraș din centrul Chinei, și s-a răspândit rapid. De atunci, călătorii bolnavi din Wuhan au infectat oameni în China și în alte țări, inclusiv în Statele Unite ale Americii.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău