Cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Sfântului Scaun s-a întâlnit cu Pavel Filip

  • 15 Septembrie 2018 11:06
Cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Sfântului Scaun s-a întâlnit cu Pavel Filip

Cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Sfântului Scaun, aflat în prima sa vizită oficială în Republica Moldova, s-a întâlnit sâmbătă, 15 septembrie a.c., cu premierul Pavel Filip. 

Eminența Sa a declarat în debutul întâlnirii că vizita sa este prilejuită în primul rând de sărbătorirea Jubileului de 25 de ani de la înființarea primei structuri centrale a Bisericii Catolice în Republica Moldova. Cardinalul Pietro Parolin a mai vorbit despre comunitatea catolică din țara noastră care chiar dacă nu este foarte numeroasă, contribuie la dezvoltarea țării. El a mai subliniat importanța valorilor familiei ca bază a societății precizând în context că va participa și va ține un discurs la Congresul Mondial al Familiei care se desfășoară la Chișinău.

Premierul Pavel Filip a salutat stabilitatea relației dintre Republica Moldova și Sfântul Scaun și a subliniat importanța valorilor morale în societate. Potrivit premierului, o criză de moralitate e mai greu de depășit decât una economică sau politică. Totodată Pavel Filip și-a exprimat speranța că relațiile Chișinăului cu Sfântul Scaun vor cunoaște în continuare o dezvoltare armonioasă.

La întrevedere a fost prezent și episcopul romano-catolic de Chișinău, Anton Coșa.

Cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Sfântului Scaun, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 14-16 septembrie.

La 15 septembrie, începând cu ora 18.00, în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, Eminența Sa va celebra sfânta Liturghie de mulțumire. Duminică,  secretarul de stat al Sfântului Scaun va efectua o vizită la Tiraspol, unde va consacra altarul bisericii „Sfânta Treime” din oraș.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău