Caravana alăptării 2022: Laptele matern e tot de ce are nevoie copilul în primele șase luni

  • 20 August 2022 09:14
Caravana alăptării 2022: Laptele matern e tot de ce are nevoie copilul în primele șase luni

Laptele matern este un produs alimentar foarte bine ajustat la necesitățile copilului. Acesta previne apariția unei serii de boli infecțioase și neinfecțioase și permite copilului să se dezvolte armonios alături de mama sa, a declarat Stela Gheorghița, coordonator programe urgențe în sănătate publică, Biroul OMS din Republica Moldova, în cadrul unui eveniment dedicat celei de-a treia ediții a „Caravanei alăptării 2022”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al OMS în Republica Moldova, în cadrul evenimentului, zeci de viitoare mămici și părinți cu copii mici din Bălți au aflat beneficiile alăptării exclusive în primele șase luni de viață.

Totodată, specialiștii au explicat avantajele alăptării pentru bebeluși și mămici și care sunt pozițiile corecte de alăptare, de ce este riscantă alimentația artificială și au combătut miturile despre alăptare.

Campania este organizată de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și OMS Moldova, în colaborare cu USMF „Nicolae Testemițanu” și Societatea de Pediatrie din Republica Moldova, Centrul de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo”, Asociația de Nursing din Republica Moldova și ONG-ul „Mămica Alăptează”, fiind dedicată Săptămânii mondiale a alăptării (1-7 august).

Evenimentele de informare vor continua în orașele Florești, pe 22 august, Hâncești, pe 23 august, Călărași – pe 24 august și Ceadâr-Lunga, pe 26 august).

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău