Carantină prelungită la Melbourne, deși numărul de infectări a scăzut semnificativ. Cum motivează autoritățile

  • 06 Septembrie 2020 13:18
Carantină prelungită la Melbourne, deși numărul de infectări a scăzut semnificativ. Cum motivează autoritățile

Australia prelungește cu două săptămâni carantina la Melbourne, al doilea oraș ca mărime din această țară. Autoritățile sanitare consideră că scăderea pe plan local a numărului de infectări cu noul coronavirus este insuficientă, informează AFP, potrivit Agerpres si Digi24.ro

Daniel Andrews, premierul statului australian Victoria, a cărui capitală este Melbourne, a anunțat că izolarea strictă de șase săptămâni impusă în metropolă, ce urma să se încheie weekendul următor, a fost prelungită până pe 28 septembrie. Anumite restricții vor rămâne în vigoare și pe parcursul lunilor următoare, a mai precizat el.

Daniel Andrews a afirmat că o eventuală decizie a autorităților locale ce ar fi putut să fie luată pentru ca rezidenții să se bucure "de o scurtă perioadă de soare" ar putea conduce la o nouă creștere a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Statul australian Victoria a raportat duminică alte 63 de cazuri de coronavirus și cinci decese, în comparație cu cele peste 700 de cazuri raportate într-o singură zi în perioada de vârf a epidemiei.

În pofida acestei scăderi, autoritățile sanitare australiene preferă să rămână prudente.

Măsurile care interzic rezidenților să iasă din locuințe pe timpul nopții, restricționarea vizitelor și interdicția ce vizează deplasări pe distanțe mai mari de cinci kilometri vor rămâne în vigoare cel puțin până în data de 25 octombrie.

Cele mai stricte dintre măsurile de izolare care sunt încă în vigoare la Melbourne vor fi totuși relaxate începând din 13 septembrie: interdicția de a ieși din locuințe pe timpul nopții va începe cu o oră mai târziu - de la ora locală 21.00 -, rezidenții vor avea permisiunea de a face sport timp de două ore pe zi și vor fi create mici "bule sociale" pentru persoanele care locuiesc singure.

Potrivit noului plan anunțat duminică, creșele vor fi redeschise și până la cinci persoane vor putea să se reunească în aer liber de la sfârșitul lunii septembrie - însă doar dacă numărul zilnic al cazurilor de infectare cu noul coronavirus se menține sub pragul de 50.

În regiunile rurale ale statului Victoria, măsurile vor fi relaxate datorită numărului scăzut de cazuri active.

Anunțul a fost făcut la o zi după arestarea unui grup de peste 10 manifestanți care s-au opus restricțiilor din Melbourne în timpul unor confruntări cu Poliția locală.

Ignorând avertismentele oficiale și reglementările de sănătate publică, mai multe sute de persoane s-au reunit pentru a participa la acel protest ilegal.

Manifestația a fost promovată pe rețelele de socializare de un grup de adepți care susțin teorii legate de existența unui complot asociat pandemiei de coronavirus și care solicită anularea măsurilor de izolare.

Australia, o țară cu o populație de 25 de milioane de locuitori, a gestionat destul de bine epidemia de coronavirus, înregistrând doar 26.200 de infectări și 753 de decese.

Majoritatea cazurilor au fost raportate la Melbourne în ultimele două luni. Cele mai multe dintre regiunile australiene au ridicat restricțiile, după ce au reușit să controleze în mare parte această epidemie.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău