Carantină națională în Anglia

  • 05 Ianuarie 2021 08:45
Carantină națională în Anglia

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat, aseară, o nouă carantină pentru Anglia, la fel de severă ca măsura similară luată în primăvară pentru a opri răspândirea noii variante coronavirusului, în contextul în care sistemul medical este copleșit de numărul mare de bolnavi.

Astfel de măsuri au intrat în vigoare la miezul nopții și în Scoția, în timp ce guvernele locale din Țara Galilor și Irlanda de Nord au anunțat de asemenea că școlile rămân închise și elevii și studenții vor face cursuri on-line.
 
Reporter - Aura Neag: Premierul Boris Johnson a declarat că noua tulpină a virusului descoperită în Anglia și care este mult mai contagioasă impune restricții și mai severe: "În Anglia trebuie să intrăm în carantină națională, care este sufcient de severă pentru a izola această variantă a virusului".
 
Ieri au fost anunțate în Marea Britanie aproape 60.000 de noi îmbolnăviri cu coronavirus și peste 400 de decese. Numărul bolnavilor de COVID în Marea Britanie este mai mare acum decât în orice perioadă de la începutul pandemiei. "Spitalele noastre sunt sub cea mai mare presiune cauzată de COVID de la începutul pandemiei" - a declarat premierul, Boris Johnson.
 
Doar în Anglia numărul bolnavilor de COVID din spitale a crescut cu aproape o treime în ultima săptămână, la 27.000 de bolnavi. Carantina va dura cel puțin până la mijlocul lunii februarie. Până atunci, școlile și toate magazinele neesențiale sunt închise. Oamenii sunt sfătuiți să lucreze de acasă.
 
Va fi permisă ieșirea din casă doar pentru cumpărături esențiale de alimente sau medicamente. Examenele elevilor din vară au fost anulate. Scoția a anuntat și ea un lockdown și măsuri similare ce au intrat în vigoare începând de astăzi.
 
Sursa: RRA
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău