Carabinierul care a împușcat un tânăr din Elizavetovca, eliberat sub control judiciar

  • 22 Iulie 2021 16:26
Carabinierul care a împușcat un tânăr din Elizavetovca, eliberat sub control judiciar

Carabinierul care a împușcat un tânăr în Elizavetovca a fost eliberat sub control judiciar. În noaptea de miercuri spre joi, acesta a fost scos din închisoarea din Bălți sub supravegherea consolidată a poliției. Restricțiile privind circulația în țară au fost aprobate de instanță pentru o perioadă de 60 de zile. Casa unde se află învinuitul, condamnat anterior la 17 ani, iar ulterior eliberat de instanța de apel, se află sub supravegherea poliției.

În ajun, rudele tânărului ucis au protestat în fața instanței Bălți. Ei consideră că ofițerul Departamentului Carabinieri care a tras din arma personală ar trebui să primească condamnare pe viață. Cazul a fost returnat pentru examinare suplimentară din cauza unei erori procedurale.

Cu toate acestea, acuzatul a fost eliberat din cauza expirării perioadei de detenție preliminară de un an, care este stipulată în lege.

Un incident tragic s-a produs în ianuarie 2020 pe o stradă din satul Elizavetovca, când, în timpul unei certe, un polițist în vârstă de 37 de ani a tras dintr-un pistol personal "Baikal" în unul dintre participanții la conflict. Avocatul carabinierului susține că acesta a fost împins și că acțiunile ar trebui calificate drept "omucidere neglijentă".

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău