Carabinierii din R.Moldova și jandarmii din România s-au reunit într-o sesiune de lucru

  • 12 Noiembrie 2021 09:31
Carabinierii din R.Moldova și jandarmii din România s-au reunit într-o sesiune de lucru

În perioada 9 - 10 noiembrie, Inspectoratului General de Carabinieri a găzduit echipa managerială din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași (IJJ Iași), condusă de către Inspectorul șef, colonel Mircea Tulică.

Carabinierii moldoveni și jandarmii români s-au reunit pentru a trece în revistă activitățile organizate și desfășurate în cadrul proiectului transfrontalier comun de asistență externă ”Intervention techniques and tactics standardization through joint preparation and training activities for the insurance of public order measures occurred during cross border public manifestations”. 

În debutul sesiunii de lucru cu un cuvânt de salut a venit și comandantul general al IGC, colonel Ștefan Pavlov, care a reiterat deschiderea instituției pe care o reprezintă pentru cooperare pe domenii de interes comun, precum și pentru aplicarea la alte proiecte de asistență externă reciproc avantajoase ce ar contribui la dezvoltarea instituțională și ca rezultat la sporirea gradului de siguranță publică.

Pe durata celor două zile, grupul de lucru a revizuit progresul înregistrat în procesul de implementare a proiectului european. De asemenea, au fost stabilite prioritățile de activitate pentru perioada următoare, dificultățile întâmpinate pe parcursul proiectului generate ca rezultat al situației epidemiologice actuale, precum și modalitatea valorificării resurselor financiare reieșind din activitățile planificate.

Reuniunea a evidențiat necesitatea colaborării între cele două structuri similare pe linia asigurării ordinii și siguranței publice în actualul context transfrontalier.

Proiectul de asistență externă este finanțat de către Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova 2014 - 2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (E.N.I.).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău