Captură-record de o tonă de metamfetamină în apropiere de Los Angeles

  • 15 Octombrie 09:50
Captură-record de o tonă de metamfetamină în apropiere de Los Angeles

Agenții federali americani au anunțat miercuri că au confiscat o tonă de metamfetamină în regiunea Los Angeles, cea mai mare captură efectuată vreodată de agenția antidrog americană (DEA) pe teritoriul Statelor Unite, potrivit acestora.

"Este suficient drog pentru a furniza o doză de metamfetamină fiecărui bărbat, femeie și copil din Statele Unite și Mexic", a declarat reporterilor responsabilul interimar al DEA, Timothy Shea, conform AFP.

Ancheta a început în iunie și a făcut posibilă identificarea în sudul Californiei a unei rețele importante legate de cartelul mexican Sinaloa, care a dus ulterior la ascunzători de droguri din regiune.

În urma unei operațiuni de supraveghere a traficanților, forțele de ordine au putut confisca în total, la începutul lunii octombrie, o tonă de metamfetamină (cu o valoare de revânzare de peste 7 milioane de dolari), 400 de kilograme de cocaină și șase kilograme de heroină.

"Cea mai mare captură de metamfetamină efectuată pe teritoriul național către DEA este o lovitură majoră dată cartelurilor (de droguri), și totodată, o victorie imensă" pentru populația din California de Sud, a declarat Timothy Shea. "Toate studiile arată că dependența de metamfetamină este însoțită de o creștere a criminalității violente, inclusiv a spargerilor, agresiunilor și crimelor", a precizat el.

Potrivit agenților antidrog, Los Angeles și regiunea sa reprezintă o platformă prin care traficanții mexicani tranzitează droguri venite de peste graniță.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
1
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:3,6 m/s
Thu
2
Fri
6
Sat
6
Sun
4
Mon
3

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău