Captură-record de o tonă de metamfetamină în apropiere de Los Angeles

  • 15 Octombrie 2020 09:50
Captură-record de o tonă de metamfetamină în apropiere de Los Angeles

Agenții federali americani au anunțat miercuri că au confiscat o tonă de metamfetamină în regiunea Los Angeles, cea mai mare captură efectuată vreodată de agenția antidrog americană (DEA) pe teritoriul Statelor Unite, potrivit acestora.

"Este suficient drog pentru a furniza o doză de metamfetamină fiecărui bărbat, femeie și copil din Statele Unite și Mexic", a declarat reporterilor responsabilul interimar al DEA, Timothy Shea, conform AFP.

Ancheta a început în iunie și a făcut posibilă identificarea în sudul Californiei a unei rețele importante legate de cartelul mexican Sinaloa, care a dus ulterior la ascunzători de droguri din regiune.

În urma unei operațiuni de supraveghere a traficanților, forțele de ordine au putut confisca în total, la începutul lunii octombrie, o tonă de metamfetamină (cu o valoare de revânzare de peste 7 milioane de dolari), 400 de kilograme de cocaină și șase kilograme de heroină.

"Cea mai mare captură de metamfetamină efectuată pe teritoriul național către DEA este o lovitură majoră dată cartelurilor (de droguri), și totodată, o victorie imensă" pentru populația din California de Sud, a declarat Timothy Shea. "Toate studiile arată că dependența de metamfetamină este însoțită de o creștere a criminalității violente, inclusiv a spargerilor, agresiunilor și crimelor", a precizat el.

Potrivit agenților antidrog, Los Angeles și regiunea sa reprezintă o platformă prin care traficanții mexicani tranzitează droguri venite de peste graniță.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău