Captură uriașă de droguri provenite din Afganistan: 3 tone de heroină, în valoare de 2,7 miliarde de dolari, confiscate în India

  • 21 Septembrie 2021 11:08
Captură uriașă de droguri provenite din Afganistan: 3 tone de heroină, în valoare de 2,7 miliarde de dolari, confiscate în India

Aproape trei tone de heroină, cu o valoare de 2,7 miliarde de dolari, au fost confiscate într-un port din vestul Indiei, într-o operațiune majoră. Drogurile proveneau din Afganistan, cel mai mare producător de heroină din lume, relatează The Guardian.

Doi indieni au fost arestați după ce heroina, care era ascunsă în două containere care transportau oficial talc, a fost descoperită în portul Mundra din statul Gujarat, au anunțat oficialii indieni, scrie digi24.ro.

Transportul provine din Afganistan, cel mai mare producător de heroină, carfurnizează 80-90% din producția globală.

Producția de heroină a crescut în Afganistan în ultimii ani, ajutând la finanțarea talibanilor care au revenit la putere în august.

Eforturile SUA și ale comunității internaționale de a controla comerțul cu heroină din Afganistan au eșuat în mare în ultimii aniPdaltă parte, revenirea la putere a talibanilor a pus mai multă presiune pe situația economică deja gravă a țării.

Economia era extrem de dependentă de donatorii internaționali. Ajutorul extern și asistența pentru dezvoltare au reprezentat peste 42% din PIB-ul Afganistanului anul trecut și au finanțat trei sferturi din cheltuielile publice.

Dar mulți dintre acești donatori nu sunt dispuși să ofere sprijin talibanilor, ceea ce face ca perspectivele economice să fie și mai incerte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău