Captură ”surpriză”. Pisica unei familii din Florida a adus acasă un șarpe cu două capete

  • 28 Octombrie 20:10
Captură ”surpriză”. Pisica unei familii din Florida a adus acasă un șarpe cu două capete

Un șarpe cu două capete a fost capturat de pisica unei familii din statul american Florida. Stăpânii felinei au crezut inițial că șarpele ar fi rănit, ca mai apoi să descopere că reptila este, de fapt, un exemplar rar.

Potrivit LiveScience.com, citat de Agerpres, Kay Rogers, o rezidentă din Palm Harbor, a văzut pentru prima dată acea reptilă cu două capete în urmă cu o lună, după ce pisica familiei ei, Olive, a adus șarpele în sufrageria locuinței sale. Kay Rogers a declarat că atât ea, cât și ceilalți membri ai familiei au crezut la început că șarpele era rănit, înainte ca fiica ei să descopere că reptila avea două capete.

Șarpele a primit numele "Dos" - "Doi", în limba spaniolă -, iar Kay Rogers a dezvăluit ulterior pe Facebook că alimentația este cea mai mare problemă cu care se confruntă reptila.

"Am încercat mai multe lucruri pentru a îl hrăni, dar șarpelui îi este greu să își coordoneze cele două capete", a scris ea pe această rețea de socializare.

Șarpele cu două capete a fost dus la un adăpost pentru animale

Familia Rogers a contactat The Florida Fish and Wildlife Conservation Commission Research Institute, ai cărui angajați au acceptat să îngrijească acest exemplar special de șarpe. Șarpele a fost preluat de Florida Wildlife Conservation (FWC) și transportat la un adăpost pentru animale administrat de această instituție.

Experții de la FWC afirmă că Dos este un exemplar tânăr de Coluber constrictor, un șarpe neveninos frecvent întâlnit în sud-estul Statelor Unite, potrivit reprezentanților Florida Museum.

Afecțiunea de care suferă această reptilă, denumită bicefalie, "este neobișnuită și apare în timpul dezvoltării embrionului, când gemenii monozigoți nu reușesc să se separe, iar cele două capete se dezvoltă și rămân atașate de un singur trup", au explicat experții americani.

Ei au adăugat că ambele capete ale șarpelui Dos sunt capabile să își miște ochii, gâturile și limbile în mod independent, "dar nu întotdeauna în aceeași direcție", mai scrie sursa citată.

Conform specialiștilor, șerpii cu două capete întâmpină mari dificultăți pentru a supraviețui în natură, deoarece creierele lor separate iau decizii diferite. Acest proces poate să îi afecteze atunci când încearcă să se hrănească sau să fugă din calea răpitorilor.

În 2018, o viperă cu două capete a fost capturată pe o proprietate din statul american Virginia, iar un pui bicefal de șarpe cu clopoței a fost văzut în statul New Jersey în 2019.

Potrivit LiveScience.com, bicefalia poate să apară la mai multe specii de animale, nu doar la șerpi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
4,14
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,56 m/s
Sat
3
Sun
2
Mon
1
Tue
0
Wed
-0

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău