Captură RECORD de peste 300 de kg de heroină la granița de est a României

  • 29 Iulie 2015 17:57
Captură RECORD de peste 300 de kg de heroină la granița de est a României

După patru ani de supraveghere a rețelei de traficanți, procurorii și polițiștii de la crimă organizată au reușit să captureze 333 de kg de heroină cu puritate de peste 63% și o valoare de piață estimată la aproximativ 40 de milioane de euro.

Drogurile erau ascunse în rezervoarele a două tiruri care veneau din Ucraina și ar fi urmat să ajungă în Olanda, a precizat, miercuri, 29 iulie, șeful Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției române, comisarul șef Jean Cucu. Heroina a fost gasita intr-un TIR care incerca sa iasa din tara prin Vama Petea din Satu Mare, România.

El a explicat ca marfa a venit pe ruta Afganistan – țările Caucazului de Sud, Azerbaidjan, Georgia, Armenia, cel mai probabil pe Marea Neagră până în Ucraina și de acolo în România, urmând să plece mai departe spre vestul Europei.

Seful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a spus că gruparea era formată din traficanți români și turci, 11 persoane fiind audiate în acest caz, iar 4 au fost reținute și prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

Cu aproape 10 ani în urmă, în 2005, autoritățile române au făcut o altă captură foarte mare de heroină, de 256 de kg.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău