Capsula companiei Blue Origin a aterizat. William Shatner, cel mai vârstnic turist spațial

  • 13 Octombrie 2021 18:54
Capsula companiei Blue Origin a aterizat. William Shatner, cel mai vârstnic turist spațial

Capsula New Shepard, construită de compania Blue Origin, care a avut la bordul său patru pasageri, inclusiv pe actorul William Shatner, devenit celebru pentru interpretarea personajului Căpitanul Kirk în serialul TV "Star Trek", a aterizat cu bine, miercuri, în vestul statului american Texas, după o călătorie de câteva minute în spațiu, informează AFP și DPA.

Actorul canadian a devenit la 90 de ani cea mai vârstnică persoană din lume care a călătorit în spațiu. Acesta a fost cel de-al doilea zbor cu echipaj uman al vehiculului spațial dezvoltat de Blue Origin, o companie deținută de miliardarul Jeff Bezos, care dorește să devină un jucător important în sectorul turismului spațial.

Miercuri, capsula New Shepard a transportat echipajul de patru civili la o altitudine de circa 106 kilometri, dincolo de Linia Karman, care marchează granița dintre atmosfera Pământului și spațiu.

Într-un mesaj publicat pe Twitter în timpul zborului, William Shatner a publicat o fotografie cu logoul companiei Blue Origin suprapus peste logoul "Star Trek" și a însoțit acea imagine cu un mesaj în care a dezvăluit că pe parcursul vieții sale a simțit că "un mare ocean de adevăruri încă nedescoperite se întinde" în fața lui.

Cei patru turiști spațiali au petrecut o scurtă perioadă în condiții de imponderabilitate înainte de revenirea pe Pământ a capsulei New Shepard, a cărei coborâre a fost frânată cu ajutorul unor parașute, la aproximativ 11 minute după lansare.

Blue Origin este una dintre cele trei companii private care au început să organizeze zboruri comerciale la limita cu spațiul pentru persoane dispuse să plătească pentru a deveni "turiști spațiali".

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău