Boris Johnson: Capitalismul și lăcomia i-au asigurat Marii Britanii succesul în vaccinarea populației (presă)

  • 24 Martie 2021 11:44
Boris Johnson: Capitalismul și lăcomia i-au asigurat Marii Britanii succesul în vaccinarea populației (presă)

Capitalismul și lăcomia i-au asigurat Marii Britanii succesul în ce privește vaccinarea populației, le-a spus prim-ministrul Boris Johnson deputaților conservatori într-o reuniune privată, în care a lăudat companiile farmaceutice pentru dezvoltarea de vaccinuri într-un timp record, transmite Reuters.

Comentariile, relatate de cotidianul The Sun, au fost făcute de Johnson într-o întâlnire pe platforma Zoom și ar putea inflama o dispută cu Uniunea Europeană, care ia în considerare să interzică exporturile de vaccinuri în Marea Britanie.

'Motivul pentru care avem succes cu vaccinul este datorită capitalismului, datorită lăcomiei, prieteni', citează The Sun spusele lui Boris Johnson într-o reuniune cu parlamentari conservatori, în care le-a cerut sprijinul pentru restricțiile împotriva epidemiei.

Potrivit The Sun, Johnson ar fi adăugat însă mai târziu: 'De fapt, regret că am spus-o', și le-ar fi cerut în mod repetat parlamentarilor să 'uite că am spus asta'.

O sursă neidentificată a explicat pentru The Sun că Johnson nu discuta despre disputa cu UE.

Contactat de Reuters, biroul din Downing Street al premierului a refuzat să comenteze.

Rugată să reacționeze, Priti Patel, ministrul de interne, a răspuns că nu a participat la întrunire.

'Prim-ministrul remarcă mereu succesul puternic pe care îl avem cu vaccinul, nu doar campania, care este incredibilă, ci și capacitatea noastră ca țară de a dezvolta vaccinul, și rolul pe care companiile farmaceutice, știința și tehnologia l-au avut în aceasta', a declarat Patel.

Marea Britanie relaxează treptat restricțiile în baza unui plan susținut de succesul campaniei naționale de vaccinare, prin care peste 28 milioane de persoane au primit o primă doză.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău