Capitala Chinei, în alertă după descoperirea primelor cazuri de COVID-19 în ultimele două luni

  • 12 Iunie 2020 15:25
Capitala Chinei, în alertă după descoperirea primelor cazuri de COVID-19 în ultimele două luni

Municipalitatea din Beijing a închis vineri două piețe și a amânat reluarea cursurilor pentru elevii din clasele primare în urma descoperii a trei noi cazuri de COVID-19 în acest oraș, după două luni în care niciun nou caz de coronavirus nu a fost confirmat în capitala Chinei, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Prima țară afectată de noul coronavirus la sfârșitul anului trecut, China a reușit între timp să frâneze considerabil epidemia, în ultimele săptămâni fiind înregistrate zilnic doar câteva noi cazuri de îmbolnăvire, majoritatea în rândul persoanelor revenite din străinătate.

Însă la Beijing a fost confirmat joi un caz de COVID-19 de origine necunoscută, urmat vineri de alte două. Ultimul caz de COVID-19 confirmat înaintea acestora datează de la jumătate lunii aprilie. De la începutul epidemiei și până atunci, la Beijing au fost confirmate în total 597 de cazuri de COVID-19 și 9 decese.

Ultimele două persoane contaminate sunt angajați ai Centrului de cercetări asupra cărnii. Unul dintre ei vizitase recent orașul Qingdao, din estul țării. Două piețe din Beijing unde au fost aceste două persoane au fost închise vineri total sau parțial și vor fi dezinfectate.

 De asemenea, autoritățile au decis amânarea reluării școlii pentru trei clase primare până la o dată nedeterminată, după ce inițial se stabilise că școlile se vor redeschide luni. Elevii din capitala Chinei au revenit progresiv la școală începând de la sfârșitul lunii aprilie, după trei luni de vacanță forțată și de cursuri la distanță.


Anunțarea noilor cazuri de COVID-19 a declanșat reacții de îngrijorare pe rețelele de socializare în rândul populației acestui oraș de peste 17 milioane de locuitori.

''Beijingul va fi incontrolabil! Trebuie ameliorată rapid prevenția! Riscă să vină un al doilea val'', a scris un utilizator al rețelei de socializare Weibo, echivalentul Twitter în China.

''Tremur de frică (...) Mă duc să-mi cumpăr alte măști. Sper că aceasta se va termina în curând'', comenta un altul.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău