Capacitățile de export ale terminalului cerealier din Portul Giurgiulești au fost dublate

  • 10 Noiembrie 2016 16:51
Capacitățile de export ale terminalului cerealier din Portul Giurgiulești au fost dublate

Compania "Trans Cargo Terminal" a dublat capacitățile de export ale terminalului cerealier din Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Potrivit agenției INFOTAG, joi, filiala "Trans Oil Group" (TOG) a sărbătorit finalizarea proiectului de extindere a terminalului de export cerealier din Portul Internațional Liber Giurgiulești. Ca rezultat "Trans Cargo Terminal" va putea să încarce peste 1.000 de tone de produse cerealiere pe oră pe nave maritime cu capacitatea pană la 8 mii tone, precum și pe barje fluviale, atingând astfel cea mai înaltă rată a încărcării produselor cerealiere printre terminalele din regiune.

Președintele TOG, Vaja Jhashi, a spus la ceremonia organizată cu această ocazie că datorită creșterii substanțiale a capacităților, compania are posibilitatea de a atrage clienți noi și de a spori volumele de transbordare.

"Proiectul de extindere a constat în construcția unei dane adiționale cu ieșirea spre Dunăre, a unui siloz cu capacitatea de stocare de 12 mii tone, a unui debarcader cu adâncime sporită, precum și a instalării echipamentului de încărcare de înaltă capacitate. În realizarea acestui proiect au fost investiți aproximativ $6 mil. și au fost create 30 de locuri de muncă", a spus el.

Potrivit lui, terminalul extins va avea o capacitate de stocare totală de 70 mii tone si o creștere a capacității de transbordare până la 800 mii tone anual, ceea ce este echivalent cu aproximativ 75% din exportul anual de produse cerealiere al Republicii Moldova.

Thomas Moser, directorul general al "Danube Logistics" SRL, companie ce operează și administrează Portul Internațional Liber Giurgiulești, a felicitat compania "Trans Cargo Terminal" cu ocazia extinderii terminalului cerealier.

"Capacitățile sporite vor asigura de acum încolo ca majoritatea exporturilor de produse cerealiere moldovenești pe piețele internaționale să se producă direct din Republica Moldova", a menționat el.

Pe parcursul primelor 10 luni ale anului 2016, 11 companii moldovenești au expediat peste 60 mii tone de grâu în containere maritime spre țări precum Malaezia, Myanmar și Indonezia.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău