Cantitate record de cocaină descoperită într-un port din Japonia

  • 08 Noiembrie 2019 08:50
Cantitate record de cocaină descoperită într-un port din Japonia

Autoritățile japoneze au anunțat vineri că au confiscat 400 de kilograme de cocaină în portul Kobe (vest), o captură fără precedent a cărei valoare este estimată la opt miliarde de yeni (66 de milioane de euro), relatează AFP, preluat de Agerpres.

''Este un record, în termeni de volum'' pentru confiscare de cocaină în Japonia, a declarat un purtător de cuvânt al vamei nipone.

Recordul anterior a fost în august, când au fost găsite 177 de kilograme de cocaină într-un alt port din prefectura Aichi (centrul arhipelagului nipon).

Originea și destinația finală a noii capturi, descoperită în octombrie, nu se cunosc deocamdată și ancheta este în curs de desfășurare.

Este posibil ca traficanții să fi trimis transportul către portul Kobe din greșeală, au afirmat surse apropiate anchetei citate de agenția de presă niponă Kyodo, potrivit cărora cocaina a fost găsită în containere maritime.

Traficul și consumul de stupefiante sunt foarte sever pedepsite în Japonia. Creșterea consumului de canabis de către tineri japonezi este în creștere. Traficul de droguri este una dintre sursele de venit pentru yakuza (mafia niponnă), notează AFP.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău