Cântărețul Tudor Gheorghe va reveni cu un spectacol la Chișinău

  • 02 Septembrie 2021 14:10
Cântărețul Tudor Gheorghe va reveni cu un spectacol la Chișinău

Interpretul român Tudor Gheorghe revine la Chișinău cu un spectacol tradițional de șlagăre, cu genericul ”Risipitorul de frumuseți”, care va avea loc pe 17 septembrie, la Palatul Republicii. Evenimentul face parte din suita de concerte organizate luna curentă în această instituție de către Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”, informează MOLDPRES.

Reputatul interpret va fi acompaniat de Orchestra și Corul ”Concertino”, dirijor – Marius Hristescu, România.

Pe 6 septembrie, ora 18.00, de asemenea la Palatul Republicii, va susține un recital de pian cunoscutul muzician Alexandr Paley din SUA. În program: M. Musorgski - „Tablouri dintr-o expoziție”, Ch. Gounod - A. Paley - „La nuit de Walpulgirs” și C. Saint Saëns - 6 Etudes, Op 52. 

În aceeași locație, potrivit sursei citate, pe 8 septembrie, la ora 11.00, în Sala Orchestrei Simfonice, va avea loc semifinala Concursului Mondial de Operă Italiană „Vincero”, ediția I, iar la 18.00, concertul Summertime. Soliste: Tatiana Costiuc (soprano), Elena Demirdjean (soprano), Maria Arpenti, care vor fi acompaniate de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, dirijor – Romeo Râmbu, România. Pe 10 septembrie, la 18.00, Corul Mănăstirii Sretensky din Rusia va susține un concert cameral.  

Pe 28 septembrie, la ora 18:00, la Palatul Republicii va avea loc Festivalul Internațional „Nopțile Pianistice”, ediția a XVIII-a, cu participarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale, dirijor – Misha Katz, Belarus, iar pe 30 septembrie, la 17.00, se va desfășura Gala Excelenței Muzicale, ediția a III-a.

Amintim că în urma unui incendiu devastator, care a avut loc în septembrie anul trecut, clădirea Filarmonicii Național ”Serghei Lunchevici” a ars în proporție de 80 la sută. De atunci, instituția și colectivele acesteia activează la Palatului Republicii. De asemenea, concertele Filarmonicii sunt prezentate la Teatrul Verde și locația Eco Resort Butuceni, iar administrația instituției se află în sediul Uniunii Muzicienilor de pe str. A. Pușkin, 24.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău