Cântărețul american Tony Bennett a murit la vârsta de 96 de ani; 19 premii Grammy, într-o carieră de 8 decenii

  • 21 Iulie 18:14

Cântărețul american Tony Bennett a murit la New York la vârsta de 96 de ani, potrivit presei americane. Cauza decesului nu este încă cunoscută, dar el a fost diagnosticat cu boala Alzeheimer în 2021, afecțiune pe care o avea de fapt din 2016.

A fost cunoscut mai ales pentru „I left my heart in San Francisco” (1962) ou Because of You și „Because of You”, în 1951. Cântărețul din Queens a câștigat 19 premii Grammy – premiul american pentru cei mai buni artiști – de-a lungul carierei sale, care a inclus 70 de albume.

Cel mai recent album al său, Love for Sale, lansat în 2021, include un duet cu Lady Gaga pe piesa Night and Day. De asemenea, a înregistrat un duet cu cântăreața americană de jazz Aretha Franklin. Într-un interviu acordat în 2012 pentru Le Figaro, el a explicat că nu a lucrat „nicio zi în viața [sa], de când [a] ales să își dedice existența muzicii și picturii”.

Tony Bennett – al cărui maestru la începutul carierei sale muzicale a fost Franck Sinatra – provine dintr-o familie italo-americană. „Era cu zece ani mai mare decât mine. Prima dată când l-am auzit, m-am gândit „asta vreau să fac”.

Într-o zi m-a numit cântărețul lui preferat. Din acel moment, fanii lui au început să mă asculte, ceea ce mi-a dat un impuls uriaș. El rămâne maestrul meu absolut, iar noi am rămas apropiați până la moartea sa.”

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,26
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:3,6 m/s
Sun
1
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
6
Arhivă Radio Chișinău