Canoe | O nouă victorie pentru Daniela Cociu și Maria Olărașu

  • 11 Octombrie 2020 17:17
Canoe | O nouă victorie pentru Daniela Cociu și Maria Olărașu

La o săptămână după ce au devenit campioane naționale, duetul Daniela Cociu și Maria Olărașu s-au impus pe distanța 500 de metri și la Cupa ”Golden Canoe: Juravschi-Reneiski”.

„Avem noroc să fim ghidate de un campion olimpic, de la care ne străduim să preluăm secretele meseriei. Am început să progresăm vertiginos imediat după ce Viktor Reneiski a preluat cârma naționalei, în 2016. Pot să spun că abia atunci am început să întrevăd frumusețea acestui sport. Acum suntem cu gândul la turneele de calificare la care vor fi puse în joc biletele de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Avem toate condițiile necesare în vederea creșterii valorice: un antrenor de cea mai înaltă clasă, echipament sportiv modern, inclusiv ambarcațiuni de ultim model (Plastex, la simplu și dublu canoe), cu capacități aerodinamice de excepție”, spune Daniela Cociu, originară din s. Chircăiești, Căușeni, locul de baștină al lui Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic la canoe în pereche cu Viktor Reneiski.

„Să știți că în proba de dublu este nevoie de multă muncă, fiind foarte importantă și înțelegerea reciprocă, calități pe care le avem cu prisosință. În echipă este mai dificil să evoluezi, fiecare din membri având caracterul său deosebit și o viziune proprie asupra procesului de antrenamente. Ambele avem caractere puternice, altfel nu am avea rezultate, și ne înțelegem de minune. Visul nostru e să ne calificăm la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ne vom strădui să convertim într-un avantaj amânarea cu un an a acestora și să acumulăm experiență, forță fizică și încredere în sine. Pe plan internațional, adversarele noastre directe sunt mai în vârstă decât noi cu vreo 5-9 ani, așa că sperăm ca această amânare să fie mai mult în favoarea noastră”, mărturisește pentru gazetadechisinau.md, Maria Olărașu, sportivă originară din s. Mingir, Hâncești.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău