CANNES 2018 | Două jurii formate majoritar din femei

  • 08 Mai 2018 07:40
CANNES 2018 | Două jurii formate majoritar din femei

Urmând exemplul juriului care va alege viitorul laureat al premiului Palme d'Or, cele două jurii ale secțiilor Un Certain Regard și Caméra d'Or sunt majoritar feminine, a anunțat luni Festivalul de la Cannes, care debutează marți 8 mai, relatează AFP.

Prezidat de actorul hollywoodian Benicio del Toro ('Sicario'), juriul secțiunii Un Certain Regard, considerat a doua competiție a selecției oficiale, este alcătuit din trei femei și trei bărbați.

Printre membrii juriului se află actrița franceză Virginie Ledoyen, realizatoarea palestiniană Annemarie Jacir și regizorul rus Kantemir Balagov, marea descoperire de anul trecut cu filmul său de debut „Tesnota” (Closeness 2017).

Ei vor decerna premiile la 18 mai, cu o zi înainte de închiderea Festivalului și vor alege câștigătorul printre cele 18 filme prezente în această secțiune.

Anul trecut a fost recompensat filmul "A Man of Integrity", al regizorului iranian Mohammad Rasoulof.

Juriul secțiunii Caméra d'Or, care recompensează anual cel mai bun film de debut, are de asemenea patru femei în componența sa și trei bărbați, printre care președinta sa, realizatoarea elvețiană Ursula Meier, duetul de regizori francezi Arnaud și Jean-Marie Larrieu, și criticul francez de film Iris Brey.

Un număr de 19 filme sunt în cursă pentru premiu, printre care și lungmetrajul „Jeune femme”, al realizatoarei Leonor Seraille, recompensată în 2017 cu Caméra d'or.



Premiul Camera d'Or 2018 va fi decernat, la 19 mai, în aceeași zi în care se anunță și câștigătorul marelui premiu Palme d'Or. 

Sursa: Agerpres

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău