CANNES 2018 | Distribuția canină a filmului ''Dogman'', recompensată cu premiul Palm Dog (VIDEO)

  • 18 Mai 2018 19:34
CANNES 2018 | Distribuția canină a filmului ''Dogman'', recompensată cu premiul Palm Dog (VIDEO)

Dulăi fioroși, pudeli pregătiți pentru un concurs de frumusețe sau un chihuahua într-un congelator... Câinii omniprezenți în ''Dogman'', noul film al lui Matteo Garrone, au fost recompensați vineri cu premiul ''Palm Dog'' pentru cel mai bun interpretat canin, acordat întregii distribuții de patrupede, relatează AFP.

Departe de fresca asupra mafiei din ''Gomorra'', regizorul italian prezintă de data aceasta viața unui stilist care coafeză câinii, Marcello, ai cărui prieteni sunt doar animalele care vin la salonul său de înfrumusețare.

"Ei sunt adevăratele vedete", a apreciat juriul premiului Palm Dog. "Interpretarea lor a fost salutată cum se cuvine de membrii juriului", a declarat Toby Rose, creatorul acestui premiu.

Marele premiu a recompensat câinii cu blană lungă și roz din ''Diamantino'', prezentat în secțiunea Semaine de la critique. Ei apar pe ecran sub formă de halucinații când jucătorul de fotbal trebuie să marcheze.

Înființat de criticii de film anglo-saxoni, premiul Palm Dog este atribuit în fiecare an la Cannes din 2001.

Premiul recompensează interpretarea canină într-un film din selecția oficială, fie că este vorba de un câine în carne și oase, sau unul de animație.

Premiul Palm Dog a recompensat și performanța lui Uggie, câinele din filmul ''The Artist''.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău