Canicula provoacă disconfort fizic, dar și coșmaruri

  • 06 Iulie 2018 10:33
Canicula provoacă disconfort fizic, dar și coșmaruri

Căldura provoacă nu numai disconfort fizic, ci și coșmaruri. Dr. Neil Stanley, fostul președinte al British Sleep Study Society, a explicat modalitatea în care căldura crește șansele de a avea coșmaruri.

„Pentru un somn pe deplin noaptea, trebuie să scădem temperatura corpului, care este de aproximativ 37 de grade Celsius, cu aproximativ un grad. Dacă dormiți într-o cameră în care este prea cald, temperatura internă a corpului nu se va reduce, iar somnul va fi agitat", a explicat cercetătorul, adăugând că insomnia duce la creșterea activității creierului.

Aceasta, la rândul său, determină oamenii să cadă într-o fază de somn numită REM (rapid eye movement - Mișcarea rapidă a ochilor), în care visele sunt dinamice, amintirea lor este clară, dar în același timp pot deveni mai neplăcute, transformându-se în coșmaruri.

Dr. Stanley a adăugat că somnul la o temperatură potrivită poate reduce sforăitul și poate preveni alte tulburări de somn, cum ar fi apneea, caracterizată prin oprirea pentru mai mult timp a respirației în timpul somnului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău