Cânepă depistată de polițiști într-un lan cu floarea soarelui

  • 10 Iulie 2018 11:16
 Cânepă depistată de polițiști într-un lan cu floarea soarelui

Polițiștii sectorului Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău au descoperit în comuna Băcioi, într-un lan de floarea soarelui o plantație de cânepă cultivată și bine îngrijită.

Cele peste 200 de  plante de cânepă, depistate de forțele de ordine, au fost smulse, ridicate și sigilate pentru a fi supuse expertizei specializate.

Actualmente polițiștii întreprind acțiuni speciale de investigații și urmarire penală în stabilirea persoanelor responsabile de acest teren.

Conform legislației penale în vigoare, persoanele care vor fi găsite vinovate, riscă amendă în mărime de la 20 000 lei la 35 000 lei muncă neremunerată în folosul comunității de până la 150 de ore sau  închisoare de până la 1 an.

Poliția Capitalei continuă măsurile profilactice și speciale de investigații în cadrul operațiunii speciale MAC-2018, demarată de către Inspectoratul General al Poliției, având ca scop primordial depistarea tuturor plantațiilor de cânepă și identificarea persoanelor implicate la cultivarea acestora.

Reamintim că, acțiunile desfășurate de Poliția Capitalei au loc în cadrul operațiunii speciale „MAC 2018” are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea și nimicirea plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău