Candu îl va înlocui pe Lazăr în Guvern

  • 03 Iulie 2014 11:18
Candu îl va înlocui pe Lazăr în Guvern

Vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al economiei și comerțului din septembrie 2009 renunță la această funcție, iar Partidul Democrat a decis să-l desemneze în locul acestuia pe vicepreședintele legislativului, Andrian Candu.

 Președintele PDM Marian Lupu a declarat că decizia respectivă a fost luată la ședința Biroului Permanent extins al formațiunii, iar Valeriu Lazăr a luat această decizie nu din cauza unor disensiuni sau certuri în partid. Valeriu Lazăr a declarat că va rămâne în viața publică.

Andrian Candu a declatrat că priortatea în activitatea sa va fi implementarea Acordului de asociere, care cuprinde și crearea zonei de comerț liber cu Uniunea Europeană.

Aceasta va fi a patra remaniere în guvernul condus de Iurie Leancă după demisisiile ministrului finanțelor Veaceslav Negruță în august 2013, a ministrului apărării Vitalie Marinuță, la începutul anului curent, și demiterea recentă a  ministrului mediului Gheorghe Șalaru.

Totodată, PDM l-a desemnat pe fostul vicepremier responsabil pentru reintegrare, Victor Osipov, în funcția de manager al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău