Candidatura lui Sergiu Știrbu va fi propusă la funcția de membru al Curții de Conturi

  • 19 Octombrie 2022 13:24
Candidatura lui Sergiu Știrbu va fi propusă la funcția de membru al Curții de Conturi

Comisia de control al finanțelor publice va propune plenului Legislativului aprobarea candidaturii lui Sergiu Știrbu la funcția de membru al Curții de Conturi a Republicii Moldova.

Sergiu Știrbu a fost desemnat câștigător al concursului public. Întrebat de vicepreședintele Comisiei de control al finanțelor publice, Artur Mija, ce îmbunătățiri va aduce în activitatea Curții de Conturi în cazul aprobării de către Parlament, candidatul a menționat necesitatea creșterii gradului analizei generale a riscurilor, din punct de vedere al gestionării finanțelor publice și patrimoniului statului. De asemenea, a fost remarcată necesitatea instruirii și experienței practice suplimentare pentru angajați, în contextul aplicării standardelor înalte ale Uniunii Europene.   

Totodată, Comisia de control al finanțelor publice a constatat încetarea mandatului de membru al Curții de Conturi, deținut de Marina Covali, în legătură cu expirarea termenului pentru care a fost numită.

În conformitate cu Legea privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, membrii Curții de Conturi se numesc de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, pe un termen de cinci ani, la propunerea Președintelui Curții de Conturi, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău