Candidatul PL vrea ca toate impozitele pe venit ale locuitorilor Chișinăului să rămână la dispoziția Primăriei

  • 21 Aprilie 2018 13:45
Candidatul PL vrea ca toate impozitele pe venit ale locuitorilor Chișinăului să rămână la dispoziția Primăriei

Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar al Chișinăului, Valeriu Munteanu, vrea amendarea Legii finanțelor publice locale. El a afirmat, astăzi, într-o conferință de presă, că în Chișinău cea mai importantă sursă de formare a bugetului este impozitul pe venit al persoanelor fizice, din care municipalității îi rămână doar 50 la sută, iar resul este folofist de Guvern.

În 2017 Chișinăul a încasat 10 miliarde de lei, însă bugetul Capitalei pentru 2018 este de 4 miliarde de lei, iar celelalte 6 miliarde le ia Guvernul pentru necesități proprii, a subliniat Valeriu Munteanu.

Astfel, acesta propune un proiect de amendare a legii finanțelor publice locale, prin care impozitul pe venit al persoanelor fizice, impozitul pe venit al persoanelor juridice, TVA și accizele, în proporții de sută la sută să rămână la Chișinău.

„Ceea ce va permite pentru anul viitor, dar și pentru un termen mediu și lung, să avem dezvoltare în Chișinău”, a declarat Valeriu Munteanu.

Potrivit liberalului, acest proiect este semnat și va ajunge astăzi în Cancelaria Parlamentului.

Candidatul PL la funcția de primar de Chișinău a mai adăugat că Republica Moldova este singurul exemplu din Europa unde este „încălcată brutal Carta Autonomiei Locale” și își propune să organizeze un referendum în Capitală, în cazul în care ajunge primar, pentru „a tranșa această problemă odată și pentru totdeauna”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău