Candidatul la funcția de Secretar General al ONU, Natalia Gherman, în vizită la Londra

  • 06 Mai 2016 18:33
Candidatul la funcția de Secretar General al ONU, Natalia Gherman, în vizită la Londra

Natalia Gherman, candidatul Republicii Moldova pentru funcția de Secretar General al ONU, și-a prezentat viziunea asupra subiectelor prioritare de pe agenda ONU, la Londra.

Fosta șefă a diplomației moldovenești a avut în capitala Marii Britanii, o serie de întrevederi cu oficiali, miniștri de Stat,  reprezentanți ai instituțiilor academice și mass-media britanici,  a ținut prelegeri la King’s College, universitate la care și-a făcut anterior studiile de masterat, precum  și la alte instituții de învățământ și politice.

În cadrul întrevederii cu dna Baroness Anelay, Ministrul de Stat în cadrul Guvernului Marii Britanii, candidatul oficial al Republicii Moldova pentru funcția de Secretar General al ONU și-a prezentat viziunea asupra subiectelor prioritare de pe agenda ONU, în special asupra activității de pacificare și dezvoltării sustenabile.

Programul a inclus și o întrevedere cu membrii Grupului Parlamentar pentru Moldova și Grupului Parlamentar pentru ONU, precum și o discuție cu Asociația ONU din Marea Britanie, privind reformarea și rolul societății civile în activitatea Organizației. Alături de ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Phil Batson.

Natalia Gherman a participat la un eveniment de caritate pentru centrul de reabilitare Tony Hawks, care urmează să ajute copiii cu dizabilități din Republica Moldova.

Au fost oferite interviuri pentru publicații britanice The Guardian și The Economist.

Amintim că Natalia Gherman a efectuat, în perioada 19-22 aprilie, o vizită la Washington D.C,urmând și alte vizite în capitale importante în vederea promovării candidaturii Republicii Moldova pentru funcția de Secretar General al ONU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Mon
22
Tue
21
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău