Candidatul care cere excluderea lui Vlad Plahotniuc din campania electorală face trimitere la o înregistrare video

  • 22 Ianuarie 15:14
Candidatul care cere excluderea lui Vlad Plahotniuc din campania electorală face trimitere la o înregistrare video

Candidatul pe circumscripția uninominală Nisporeni din partea blocului electoral ACUM, Ion Terguță, a depus la Comisia Electorală Centrală o contestație prin care solicită scoaterea din cursă a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, care candidează în aceeași circumscripție.

Într-o conferință de presă, Ion Terguţă a spus că, la înregistrarea candidaturii lui Vlad Plahotniuc de către Consiliu electoral de circumscripție, s-au admis încălcări ale Codului Electoral și Regulamentului CEC cu privire modalitatea de completare a listelor de subscripție, transmite IPN.

Motiv pentru depunerea contestației a servit un video plasat de către PDM pe youtube, de la Forumul PDM din raionul Nisporeni de la sfârșitul lunii decembrie. Potrivit lui Ion Terguţă, video arată cum a avut loc de fapt campania de colectare a semnăturilor în susținerea lui Vlad Plahotniuc. Mai multe persoane stăteau cu listele de subscripție în față, iar semnatarii așteptau la rând și oferă buletinele pentru a le fi introduse datele în listele de subscripție. Ion Terguţă a mai spus că interesant este faptul că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, este singurul candidat înregistrat în cursă cu toate semnăturile valabile, pe când din unele liste de subscripție a lipsit seria și numărul buletinelor de identitate ale persoanelor care au semnat.

Solicitat de IPN pentru un comentariu, Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM, a declarat că nu este pentru prima dată când, lansând acuzații la adresa PDM, partidele încearcă să își facă imagine pentru a obține un scor electoral mai mare. Decizia de înregistrare a candidatului este cel mai relevant argument împotriva acestor acuzații.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
25 °C
cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,1 m/s
Mon
24 °C
Tue
23 °C
Wed
23 °C
Thu
22 °C
Fri
18 °C

Curs oficial BNM 25 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7985 -0.0000
USD 17.8856 -0.0000
RON 4.1887 -0.0000
UAH 0.7156 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău