Candidații la funcția de primar al Capitalei, cu promisiuni pentru alegători și îndemnuri pentru partide

  • 26 Aprilie 2018 15:44
Candidații la funcția de primar al Capitalei, cu promisiuni pentru alegători și îndemnuri pentru partide

Transport public gratuit, uzină de prelucrare a deșeurilor în Chișinău, scoaterea căii ferate din oraș pentru fluidizarea transportului, proiecte de infrastructură pentru suburbii și alimentația copiilor cu mâncare preparată la restaurante sunt printre promisiunile unor candidați la funcția de primar al Capitalei pentru alegerile locale noi. În același timp, unii candidați continuă îndemnurile de retragere din cursa electorală a celor fără șanse pentru a nu permite dispersarea dreptei. 

Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar al Chișinăului, Valeriu Munteanu, propune scoaterea căii ferate din oraș și construirea unei centuri de ocolire, ceea ce ar permite fluidizarea transportului și ar contribui la diminuarea poluării. Calea ferată ar urma să fie înlocuită cu un bulevard.

Tot astăzi, candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban și-a prezentat oferta pentru suburbii. El promite să identifice bani pentru pavaj și iluminare, reparația străzilor, lucrări de amenajare a scuarurilor, terenurilor sportive, construcția rețelelor de canalizare, dar soluții pentru transportul public.

Candidatul Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu, a lansat astăzi un apel către formațiunile proeuropene pentru a nu admite dispersarea dreptei la alegerile locale noi din 20 mai. El a declarat că este deschis spre dialog cu toți cei care își doresc un Chișinău proeuropean și românesc.

Eliminarea birocrației și nepotismului din Primărie, programe sociale pentru persoanele defavorizate și o uzină de prelucrare a deșeurilor promite candidatul Partidului Popular la funcția de primar, Maxim Brăila, care și-a prezentat astăzi cele 10 obiective. El susține că în bugetul municipal sunt suficienți bani pentru a obține aceste rezultate, doar că trebuie gestionați corect.

Candidatul Partidului Verde Ecologist, Victor Strătilă, a promis construirea unor drumuri de centură, care să înconjoare Chișinăul, pentru a fluidiza transportul și a reduce poluarea orașului.

Și candidatul Partidului Casa Noastră-Moldova, Alexandr Roșco, a transmis prin intermediul unui comunicat, programul său electoral care prevede inclusiv transport public gratuit, acordarea de locuințe sociale, îndemnizații pentru persoanele cu disabilități, dar și stabilirea unor impozite locale pentru imobile și bunuri de lux.

Iar candidata Partidului Șor la Primărie, Reghina Apostolova a propus un program de alimentare a copiilor de la grădinițe cu mâncare mai calitativă, care să fie pregătită la restaurante și livrate în instituțiile preșcolare.

Amintim că la alegerile locale noi din 20 mai la Chișinău au fost înregistrați 12 candidați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău