Candidații la bacalaureat vor putea obține nota „10” din oficiu la proba de Informatică

  • 25 Octombrie 2023 16:38
Candidații la bacalaureat vor putea obține nota „10” din oficiu la proba de Informatică

Candidații la examenul național de bacalaureat pot solicita nota ”10” (zece), din oficiu, la proba de examen la Informatică. Facilitatea va fi disponibilă începând cu sesiunea de bacalaureat 2024 pentru candidații care au promovat, pe parcursul claselor a X-a – a XII-a, examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor specifice domeniului Informaticii, transmite MOLDPRES.

Candidații trebuie să dețină certificate sau diplome care să ateste un nivel avansat de competențe pentru următoarele domenii: A. limbaj de programare, B. structura calculatorului, rețele, C. baze de date.

Conform Metodologiei aprobate, candidații trebuie să dețină trei certificate, câte un certificat pentru fiecare domeniu separat din cele trei domenii menționate.

În prezent, nota „10” (zece), din oficiu, la examenul național de bacalaureat este acordată liceenilor câștigători ai olimpiadelor naționale și/sau internaționale la disciplinele de studiu, precum și celor care au competențe lingvistice, certificate la nivel internațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
7
Thu
6
Fri
5
Sat
6
Sun
7
Arhivă Radio Chișinău