Candidații italieni la alegerile europene vor fi verificați la „discursurile de ură'' de către Amnesty International

  • 18 Aprilie 2019 16:10

ONG-ul Amnesty International a anunțat joi că va controla declarațiile candidaților italieni la alegerile europene, verificându-le conturile de pe rețelele de socializare pentru a sesiza eventuala prezență a unor ''discursuri de ură'', informează AFP.

„Odată cu alegerile europene am lansat un control cu privire la cât și cum drepturile omului intră în dezbaterea pe internet'', a indicat Martina Chichi, o responsabilă a secției italiene a ONG-ului Amnesty International.

Un program informatic va colecta toate declarațiile tuturor candidaților de pe conturile lor de Facebook și Twitter și va fi selectat aleator un eșantion important cu comentarii ale internauților, pentru a se ajunge la 100.000 de mesaje și a se realiza o evaluare a conținuturilor. 

O sută de persoane special pregătite vor fi chemate să spună dacă aceste declarații transmit o idee pozitivă sau negativă, iar în cazul din urmă vor fi trei grade de gravitate, cel mai rău fiind calificat drept ''discurs de ură'', conform criteriilor definite de Uniunea Europeană, explică reprezentanta acestui ONG.

La rândul său, directorul Amnesty International, Gianni Rufini, a deplâns ''discursul de ură care se propagă și contaminează de asemenea gândirea''. ''Astăzi nu ne mai mulțumim să urâm migranții și romii, ci și pe acele persoane care spun că aceste grupuri au aceleași drepturi ca și ceilalți'', susține directorul ONG-ului.

Mai mult, Amnesty International a anunțat că le va cere candidaților la alegerile europene să se implice într-un mod mai specific în opt domenii, printre care apărarea drepturilor femeilor și ale comunității LGBT, ale migranților și refugiaților, precum și ale apărătorilor drepturilor omului.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău