Candidat surpriză la alegerile din Indonezia. Cum a ajuns numele lui Mihail Gorbaciov pe listele electorale

  • 13 Aprilie 2019 17:57
Candidat surpriză la alegerile din Indonezia. Cum a ajuns numele lui Mihail Gorbaciov pe listele electorale

Mihail Gorbaciov este numele unuia dintre candidații înscriși în scrutinul legislativ programat săptămâna viitoare în Indonezia, dar, în mod evident, nu este vorba de fostul lider sovietic care a contribuit la încheierea Războiului Rece, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

Mihail Gorbaciov Dom este un indonezian în vârstă de 32 de ani care candidează pentru un post de deputat în Indonezia. Scrutinul pentru desemnarea președintelui Indoneziei, a membrilor Parlamentului central și ai parlamentelor regionale este programat pe 17 aprilie.

Specialist în protecția mediului, Mihail Gorbaciov Dom este născut în anul 1986, în perioada aplicării "Perestroika", politica de reforme destinată modernizării Uniunii Sovietice.

"Părinții mei erau siguri că vor avea o fată, astfel că au intrat în panică atunci când m-am născut eu, deoarece nu aveau un nume pregătit pentru un băiat", afirmă tânărul candidat, explicând că în prima săptămână după naștere nu a avut niciun nume, până când părinții au devenit inspirați de numele președintelui sovietic Mihail Gorbaciov, pe care l-au văzut la televizor.

"Tatăl meu s-a gândit că este un nume grozav, numele unui lider sovietic, astfel că mi-au dat acest nume", a subliniat el.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău