Candidat la funcția de procuror general: Există un con de umbră asupra acestui concurs

  • 28 Noiembrie 2019 13:50
Candidat la funcția de procuror general: Există un con de umbră asupra acestui concurs

Ofițerul CNA Oleg Crâșmaru este primul care a fost intervievat de către membrii CSP. După ce a ieșit din sala de ședință, el le-a declarat jurnaliștilor că va încerca să câștige încrederea oamenilor, dacă va ajunge Procuror General.

„Desigur, există un con de umbră asupra acestui concurs. Oamenii trebuie să aibă convingerea că orice concurs este organizat corect și transparent. Nu trebuie să există niciun dubiu că concursul a fost mimat. Procurorul general trebuie să fie o persoană independentă și societatea trebuie să aibă încredere că va fi apărată în orice situație.”, a declarat Oleg Crâșmaru.

Ședința CSP a început la ora 10.00 și se desfășoară cu ușile închise. Evaluarea celor patru candidați, Oleg Crâșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo, ar putea dura până la ora 16.00, după care vor fi anunțate rezultatele. Interviurile sunt filmate și ar urma să fie publicate la sfârșitul zilei pe site-ul CSP. Candidatul desemenat de consiliu va fi înaintat spre numire Președintelui Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău