Când vor apărea primele bancnote semnate de Sergiu Cioclea?

  • 05 August 2017 14:14
Când vor apărea primele bancnote semnate de Sergiu Cioclea?

Stocul trezoreriei Băncii Naționale a Moldovei este suficient pentru punerea în circulație a bancnotelor cu semnătura guvernatorului Dorin Drăguțanu „pe mai mulți ani înainte”. Într-un răspuns al Băncii Naționale la o solicitare a Agenției IPN se menționează că problema semnării bancnotelor de actualul guvernator Sergiu Cioclea va fi pusă la momentul imprimării unor noi bancnote.

BNM mai precizează că bancnotele care se uzează cel mai des sunt cele care au o valoare nominală de 1, 10, 20 și 50 de lei. Durata medie de viață a unei bancnote de 1 leu este de aproximativ un an și jumătate, iar a celor de 10, 20 și 50 este și mai scurtă.

Potrivit BNM, banii retrași din circulație nu mai pot fi schimbați. Schimbului pot fi supuse doar însemnele monetare aflate în circulație, acestea fiind afișate pe site-ul BNM.

În ceea ce privește schimbul monedelor metalice pe bancnote, acest lucru se poate efectua la băncile licențiate care trebuie să asigure schimbul pentru persoanele fizice și juridice în sumă nelimitată și fără a percepe comision.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău