Când vine FMI în R.Moldova. Actualul program cu Fondul expiră în martie 2020

  • 25 Noiembrie 2019 12:52
Când vine FMI în R.Moldova. Actualul program cu Fondul expiră în martie 2020

O delegație a Fondului Monetar Internațional va avea o vizită în Republica Moldova în perioada ianuarie-februarie 2020. Actualul progra cu Fondul expiră în luna martie 2020.

Premierul Ion Chicu și șeful misiunii FMI pentru Republica Moldova, Ruben Atoyan, au convenit astăzi, 25 noiembrie, în cadrul unei întâlniri, pașii necesari pentru extinderea programului cu FMI, care expiră în luna martie 2020, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se menționează că cei doi oficiali au setat prioritățile cooperării pe viitor. Premierul a apreciat importanța suportului FMI pentru Republica Moldova. La fel, a exprimat deschiderea Guvernului față de extinderea cooperării cu FMI prin intermediul noilor programe, dar și proiecte de asistență tehnică.

Ruben Atoyan, citat în comunicatul de presă al Guvernului, a declarat că FMI este gata să susțină Republica Moldova în continuare în procesul de implementare a reformelor. Șeful misiunii a precizat că ar fi benefice progresele executivului în implementarea reformelor în sectorul financiar și fiscal, dar și în investigarea fraudei bancare.

Totodată, oficialii au făcut un schimb de opinii referitor la starea economiei naționale în prezent, planurile de atragere a investițiilor în țara noastră, dar și perspectivele de creștere a PIB-ului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău