Când va începe construcția liniei electrice 400 kV Vulcănești-Chișinău? Pilonii, testați în India

  • 14 Decembrie 2022 13:02
Când va începe construcția liniei electrice 400 kV Vulcănești-Chișinău? Pilonii, testați în India

Pilonii de tip R-30, care urmează a fi instalați pentru construcția liniei electrice aeriene de 400 kV Vulcănești-Chișinău, corespund cerințelor tehnice și vor rezista condițiilor meteorologice specifice Republicii Moldova, anunță Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE), scrie mold-street.com.

Potrivit UCIPE, testările-tip pentru pilonii de tip R-30 au avut loc în această săptămână în cadrul stației de testare a pilonilor din Institutul Central de Cercetare în Energetică (CPRI) din Bengaluru, India.

Testările pilonilor vor continua

Astfel de testări au fost efectuate și în luna septembrie din acest an, când a fost stabilită rezistența pilonului de tip R-NS – tipul de pilon va reprezenta circa 80% din cantitatea totală a pilonilor, care urmează a fi instalați pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Vulcănești-Chișinău.

Proiectul este la etapa finală de proiectare a liniei electrice aeriene, construcția urmând a fi inițiată în primăvara anului următor, susține UCIPE.

Continuarea aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău