Când urmează să fie stabilită data la care vor avea loc alegerile în Adunarea Populară din Găgăuzia

  • 07 Mai 2021 13:36
Când urmează să fie stabilită data la care vor avea loc alegerile în Adunarea Populară din Găgăuzia

Deocamdată nu se cunoaște pe ce dată vor avea loc alegerile în Adunarea Populară din Găgăuzia. O nouă dată urma să fie stabilită, după ce data de 16 mai a fost anulată în contextul instituirii stării de urgență în țară.

Contactat de IPN, președintele Adunării Populare, Vladimir Cîssa, a precizat că, odată cu instituirea stării de urgență, a fost emisă o hotărâre prin care, campania electorală a fost întreruptă. Ulterior, a fost anulată data alegerilor. Însă, un concurent electoral s-a adresat în instanță, unde a atacat hotărârea cu privire la anularea datei alegerilor. O nouă dată a scrutinului urmează să fie stabilită după ce va exista o decizie definitivă a instanței.

Astăzi, deputații de la Comrat urmează să se întrunească pentru a examina chestiunea cu privire la bugetul Găgăuziei pentru anul 2021. O altă ședință este programată pentru data de 14 mai și, dacă va fi o hotărâre a instanței, spune Vladimir Cîssa, atunci se va propune introducerea în ordinea de zi a chestiunii cu privire la data alegerilor.

După ce Adunarea Populară va stabili data scrutinului, Comisia electorală de la Comrat urmează să anunțe începerea campaniei electorale.

Pe 20 ianuarie 2021, s-au împlinit patru ani de la convocarea primei ședințe a Adunării Populare, după alegerile din noiembrie 2016. Anterior, Adunarea Populară a stabilit data alegerilor pentru 16 mai, care ulterior a fost anulată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău