Când se va termina războiul din Ucraina. Consilierul lui Zelenski: „Acest lucru va demoraliza complet tot ce a mai rămas din Rusia”

  • 29 Septembrie 2022 09:02
Când se va termina războiul din Ucraina. Consilierul lui Zelenski: „Acest lucru va demoraliza complet tot ce a mai rămas din Rusia”

Consilierul Mihailo Podoliak, unul dintre principalii sfătuitori ai președintelui Volodimir Zelenski, spune că soarta războiului stă în gradul de înarmare a Ucrainei și că, dacă ucrainenii vor cuceri oricare din orașele Lugansk sau Donețk, armata rusă se va demoraliza complet și se va prăbuși. Din acel moment, războiul se va termina în termen de câteva luni, anticipează consilierul prezidențial de la Kiev.

„Acum, când vorbim despre când s-ar putea termina războiul, prima componentă este numărul vehiculelor de luptă și numărul de proiectile. A doua componentă este căderea oricăruia dintre aceste două orașe: Lugansk sau Donețk (controlate în prezent de ruși - n.r.). Acest lucru va demoraliza complet tot ce a mai rămas din Rusia, tot de ce se mai agață și, într-un final, se va prăbuși. Iar apoi, după căderea Luganskului sau a Donețkului, vă pot spune că în trei luni, trei luni și jumătate, războiul se va termina în sfârșit, cu teritoriile Ucrainei complet eliberate, în interiorul granițelor recunoscute internațional în 1991”, a declarat consilierul prezidențial Mihailo Podoliak într-un mesaj video, potrivit Wartranslated.com, scrie Digi24.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău