Când poliția are voie să scoată plăcuțele de înmatriculare

  • 04 Octombrie 2017 15:10
Când poliția are voie să scoată plăcuțele de înmatriculare

Cel mai des întâlnit caz, când șoferii rămân fără plăcuțele de înmatriculare la mașinile pe care le conduc, este atunci când parchează neregulamentar.

În cazul în care există indicatoare care arată clar că nu aveți voie să parcați, însă le ignorați, puteți avea ghinionul de a rămâne fără numere de înmatriculare. Pe lângă aceasta, vă alegeți și cu o amendă, pe care trebuie să o achitați neapărat pentru a vă recupera plăcuțele, scrie bizlaw.md.

O altă situație când poliția de patrulare vă poate lăsa fără numere de înmatriculare este dacă acestea sunt false. În cazul în care atribuiți vehiculului, pe care îl conduceți numere de înmatriculare false, puteți fi sigur că vi se ridică și permisul de conducere.

Numerele de înmatriculare se ridică și atunci când ”uitați” să treceți testarea tehnică. Nu este complicat ca un polițist să verifice dacă aveți testarea valabilă sau nu, mai ales că apțibildul este lipit fie de parbiriz, fie chiar pe numerele de înmatriculare, dacă sunt de tip nou.

Agenții de patrulare ridică numerele și în cazul în care depistează că vehiculul a fost reutilat, cu nerespectarea standardelor de securitate, dar și în situațiile în care aveți geamurile umbrite la autoturism. În toate aceste cazuri, agenții de patrulare lasă o notificare pe parbriz, pe care este indicată adresă unde puteți găsi numerele de înmatriculare și doar după ce vi se întocmește un proces-verbal cu privire la contravenție, puteți primi plăcuțele înapoi.

În același timp, și inspectorii Agenției Naționale Transport Auto au dreptul de a ridica plăcuțele de înmatriculare, atunci când depistează în trafic transportatori fără licență.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău