Când începe perioada de desemnare a candidaților la alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală nr.38, Hâncești

  • 12 Ianuarie 2020 11:08
Când începe perioada de desemnare a candidaților la alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală nr.38, Hâncești

Pe 15 ianuarie începe perioada de desemnare a candidaților la alegerile parlamentare noi din 15 martie în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești și de colectare a semnăturilor în favoarea acestora de către grupurile de inițiativă.

Conform programului calendaristic aprobat de Comisia Electorală Centrală, candidații vor depune actele în vederea înregistrării la Consiliul Electoral de Circumscripție până pe 13 februarie, respectiv cu 30 de zile înainte de alegeri.

O hotărâre cu privire la stabilirea locului și timpului primirii documentelor necesare pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă și a candidaților urmează să fie adoptată de Consiliul Electoral de Circumscripție până pe 13 ianuarie 2020.

Precizăm că la alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale candidații, atât cei independenți cât și cei desemnați de partide și formațiuni politice trebuie să prezinte la organul electoral liste de subscripție cu cel mult 1000 de semnături în cazul bărbaților și cel mult 500 de semnături în cel al femeilor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău