Când ar putea să se ieftinească benzina și motorina după ce prețul petrolului s-a prăbușit (Mold-street)

  • 09 Martie 2020 11:53
Când ar putea să se ieftinească benzina și motorina după ce prețul petrolului s-a prăbușit (Mold-street)

Prețul petrolului s-a prăbușit cu peste 20% duminică noapte, după ce vineri, 6 martie, la Viena Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) și Rusia nu au ajuns la un acord de reducere a producției în încercarea de stabilizare a prețurilor, ca urmare a căderii economice ce vine din cauza coronavirus, scrie Mold-street.com.

Menționăm că prețurile la petrol de la bursele internaționale sunt pentru contracte futures pentru luna mai 2020, dar ele oricum influențează și prețurile la pompă, notează sursa citată.

Ultima ieftinire a prețurilor la benzinăriile din Moldova a avut loc acum o lună când au scăzut cu 2-3%. De atunci și până vineri, 6 martie, cotațiile de la bursă a petrolului au înregistrat o scădere de circa 20%, respectiv am putea să ne așteptăm în următoarele zile la o ieftinire cu circa 10% a prețului carburanților pe piața locală.

Menționăm că 10 zile în urmă administrația a celor mai mari trei companii petroliere de pe piața moldovenească (Rompetrol, Lukoil și Petrom) au promis la o întâlnire cu șeful statului Igor Dodon că vor reduce cu 7-8% prețurile la motorină pentru agricultori.

Un alt efect al scăderii prețului petrolului va fi și diminuarea spre finele anului 2020 și a prețului gazelor importate din Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău