Când ar putea fi reluată activitatea restaurantelor și hotelurilor

  • 13 Mai 2020 18:59
Când ar putea fi reluată activitatea restaurantelor și hotelurilor

Activitatea sectorului HoReCa (hotelelurilor, restaurante și cafenele) în R.Moldova ar putea fi reluată de la 1 iunie, dacă evoluția situației epidemiologice va rămâne la parametrii actuali. Despre aceasta a declarat prim-ministrul Ion Chicu miercuri, la ședința online a Asociației Investitorilor Străini în R.Moldova.

De asemenea, el a spus că HoReCa poate beneficia de instrumentul de subvenționare a dobânzilor pentru credite, potrivit unui comunicat al Guvernului, citat de Infotag.

Participanții la ședință au făcut un schimb de opinii referitoare la evoluția situației epidemiologice, efectele măsurilor restrictive asupra economiei și agenților economici și soluțiile de stimulare a activităților economice.

Premierul a mulțumit conducerii Asociației pentru inițiativa de a avea acest dialog și a menționat că experiența și opinia investitorilor sunt absolut necesare pentru procesul de planificare a Executivului.

Președintele Asociației, Alexander Koss, a atras atenția la problemele în sectorul HoReCa și ale comerțului cu amănuntul, digitalizarea economiei inclusiv a serviciilor publice, accesul la resurse financiare în condițiile crizei economice globale și scăderii consumului, reluarea activității centrelor comerciale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău