Când ar putea avea loc alegeri anticipate în Ucraina

  • 21 Mai 2019 13:27
Când ar putea avea loc alegeri anticipate în Ucraina

Liderul Partidului Radical din Ucraina, Oleg Liașko, a declarat că alegerile parlamentare anticipate, care urmează să fie organizate în urma dizolvării Parlamentului, ar putea avea loc pe data de 21 iulie 2019.

Potrivit ziarului Ukrainska Pravda, deputatul a făcut declarația respectivă după încheierea consultărilor organizate în acest sens între noul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, și liderii grupurilor parlamentare din Rada Supremă de la Kiev.

"Ne așteptăm ca legislația electorală să fie modificată. Vom participa la alegeri anticipate pentru a câștiga" - a menționat liderul radicalilor din Ucraina. Întrebat când vor avea loc alegeri, Liașko a răspuns: "După aceste consultări, președintele trimite o scrisoare către șeful Parlamentului cu solicitarea de a convoca o ședință extraordinară a Radei Supreme, în vederea modificării legii electorale". "Alegerile ar putea avea loc pe 21 iulie. Decretul în acest sens ar putea fi publicat miercuri" - a a adăugat Oleg Liașko.

Pe de altă parte, prim-vicepreședintele Parlamentului de la Kiev, Irina Gherașcenko a declarat, după consultările cu noul președinte, că alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc pe 28 iulie. Noul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, a organizat, marți dimineață, consultări cu șeful Radei Supreme de la Kiev, Andri Parubi, cu adjuncții acestuia și cu liderii grupurilor parlamentare.

Aceste consultări au avut loc în contextul în care, la ceremonia de învestire în funcția de președinte, Zelenski a anunțat că a luat decizia de a dizolva Parlamentul. Potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Kiev, după anunțul noului președinte privind dizolvarea Parlamentului și după publicarea decretului prezidențial în acest sens, procesul electoral nu va putea fi oprit de niciun fel de decizie judecătorească.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău